Blog

Soms hebben we wat gedachten, deze schrijven we dan hier op.

Maatwerk Software heeft uw branche ontwricht

Onze generatie leeft in een maatschappij die ingrijpend verandert. De maatwerk-software-industrie heeft hele bedrijfstakken ontwricht en markten zullen zich moeten aanpassen.
 

Standaard-, aanpasbare en maatwerk-software

We krijgen vaak de vraag of we maatwerksoftware of standaardsoftware leveren, en of <de andere optie> niet beter is.

Dit lijkt een makkelijke vraag maar heeft wat voeten in de aarde om goed te beantwoorden...

Prioritering van functionaliteiten bij het ontwikkelen van maatwerk software

De belangrijkste uitkomst van de inventarisatiefase bij een agile / scrum maatwerk software project zijn de requirements (een lijst met eisen en wensen) van de software die gebouwd moet worden. Deze requirements worden in de productbacklog geplaats en door de klant geordend naar MoSCoW indeling.

Prijs en waarde van maatwerk software ontwikkeling

Een potentiele klant wil ons inschakelen voor het ontwikkelen van een stuk maatwerk software, en dan het liefst zo goed en zo snel mogelijk voor de laagst mogelijke prijs.

Naast dat dit de verkeerde uitgangspunten zijn voor een goede samenwerking en dat goedkoop eigenlijk altijd duurkoop is bij maatwerk softwareontwikkeling wordt het voor ons überhaupt moeilijk om deze klant blij en tevreden te maken. Ik zal dit uitleggen aan de hand van...
 

Why, in 2016, a mature ERP like Exact should use snapshot isolation in their RDBMS

A client of ours has over the years grown into an ERP (Exact Globe) that stores all its data in an MS SQL Server. This by itself is a nice feature; the database structure is stable and documented quite decently, so that, after becoming acquainted with some of the legacy table and column names (e.g. learning that frhkrg really means ‘invoice headers’), information can often be retrieved easily enough. Indeed, this is very useful, for example when connecting the ERP (as we did) to a custom-made webshop, or when setting up communications to other systems by EDI.

Het genereren van veel willekeurige unieke strings

Een klant had een interessant probleem. Ze wilden een bestand met 220 miljoen unieke strings van 8 karakters lang, uit een bepaalde reeks. Een van de eisen was dat de distributie zo goed mogelijk was, dus een geshuffelde lijst van 220 miljoen opeenvolgende elementen ging het hem niet worden. En dubbele nummers mochten absoluut niet voorkomen.

De klant had het zelf al geprobeerd, maar de oplossing was te zwaar en voldeed uiteindelijk niet. Hier was dus een creatieve aanpak voor nodig.

Why YTEC develops apps with React Native

Zonder React Native vereiste het ontwikkelen van mobiele applicaties meestal veel codeduplicering; Android toepassingen worden over het algemeen geschreven in Java, terwijl iPhone apps vooral in Objective-C of Swift geschreven worden. Dit betekent dat dezelfde code niet makkelijk herbruikt kan worden op verschillende platforms. Een alternatief was het ontikkelen van een webtoepassing – YTEC's specialisie – die in een webbrowser op het mobiele apparaat zou draaien. Helaas is het momenteel nog moeilijk tot inmogelijk om met een webtoepassing die in een browser draait het zelfde niveau van gebruiksvriendelijkheid en integratie te bereiken als met een native app. Limitaties van browsergebaseerde webtoepassingen zijn bijvoorbeeld een gebrek aan een applicatie-icoon en beperkte ondersteuning voor gestures.

Waarom A3 Management gebruiken voor het vinden van oplossingen

Bij YTEC gebruiken we binnen complexe projecten A3 Management voor de afstemming van de doelen van onze klant met de taken voor de programmeurs. Met A3 kunnen we de onderlinge samenhang tussen doelen en taken laten zien. We houden het overzicht in één plaatje dat vanuit helikopter perspectief de strategische lijn weergeeft.

​Hierdoor is het binnen YTEC de prioriteit van een project duidelijk, zodat we de beste volgorde van acties kunnen plannen.

Zo tem je een Amazon Dash-knop

Laatst legde een collega een doosje op mijn bureau met de cryptische boodschap: “Zie maar wat je ermee kunt.”

Het bleek dat hij een paar Amazon Dash-knoppen had gekocht en ze voor iets anders wilde gebruiken dan het bestellen van luiers en pepermunt.

Ik had een paar weken eerder opgemerkt dat het bijna onmogelijk is om mensen te weerhouden van het inzetten van Amazon Dash-knoppen buiten het normale functies - hardware is lastig te beveiligen. Als je de knoppen op je eigen netwerk gebruikt, dan is het makkelijk om ze een omgeving te laten accepteren die jij hebt ontworpen.

Maar genoeg gekletst… met een knop voor mijn neus was het moment gekomen om de theorie in de praktijk te brengen.

Je organisatie verbeteren met slimme digitale systemen

Veel processen worden tegenwoordig geautomatiseerd en maken het leven op veel gebieden een stuk eenvoudiger. Ook binnen je eigen organisatie of bedrijf kunnen slimme digitale systemen alledaagse taken makkelijker laten verlopen.

Je web-inhoud supersnel serveren met een Content Delivery Network

Om de bezoekers van je website een prettige en snelle gebruikerservaring te kunnen bieden zijn er verschillende maatregelen die je kunt treffen. In een ander nieuwsartikel werd vermeld dat we bezig waren om de website van BJJ Fightgear te optimaliseren voor mobiele gebruikers. Er is meer wat je kan doen dan alleen binnen je eigen code.

BJJ Fightgear goes mobile

Bij het ontwikkelen van een website worden altijd overwegingen gemaakt voor de ene of andere aanpak, bijvoorbeeld met betrekking tot het aanbieden van inhoud op basis van het apparaat waarop de gebruiker de website bezoekt. Er is niet altijd een eenduidige oplossing die op elk project van toepassing is.