Hoe IT kan helpen in de gezondheidszorg

Binnen de zorgsector biedt de toepassing van informatie technologie (IT) veel besparingspotenitieel. IT kan de traditionele bezuinigsmethodes overstijgen en worden ingezet voor het ontwikkelen van nieuwe competenties. In de grafiek hieronder een paar voorbeelden.

De marktwerking in de zorg dwingt veel ziekenhuizen en andere zorginstellingen tot het vernieuwen van hun zorgaanbod. De markt laat de patiënten zelf hun zorgverlener kiezen, en geeft verzekeraars de macht om individuele zorgaanbieders tot optimalisatie te prikkelen. Zorgaanbieders zijn niet langer publieke organisaties, en veel van hen hebben moeite met het veranderen in vraaggestuurde bedrijven.

Het management richt zich op besparingen om de organisatie financieel haalbaar te houden, maar de gedwongen optimalisatie veroorzaakt onrust op de werkvloer. Processen zoals diagnose, behandeling, en administratieve lasten worden nu gedicteerd door de zorgverzekeraar. Medewerkers zijn onzeker over de toekomst van hun organisatie en velen betwijfelen hun positie binnen het team van zorgverleners.

Binnen de zorgsector biedt de toepassing van informatie technologie (IT) veel besparingspotenitieel. IT kan de traditionele bezuinigsmethodes overstijgen en worden ingezet voor het ontwikkelen van nieuwe competenties. Het management kan de risico’s van economische overwegingen beheersen, zodat kosten worden bespaart met behoud van kwaliteit voor de patiënt.

Zorglandschap 2016 - De rol van IT bij gedwongen verandering

Zorgorganisaties worden uitgedaagd tot het leveren van betere zorg voor minder geld. Het leidende experiment is een open markt met keuze voor de consument. Naast veranderingen in strategie, structuur en cultuur is één van de grootste succesfactoren de inzet van nieuwe IT oplossingen.

Download whitepaper

Effectieve informatievoorziening in het VU Medisch Centrum

In deze case wordt omschreven hoe de informatievoorziening op de afdeling AOZ van het VU Medisch Centrum verbeterd is met behulp van narrowcasting en een mobiele app.

Download casestudy
Bedankt. We nemen contact met je op.

Interesse?

We zien dat je geïnteresseerd bent in deze markt. Wanneer het je leuk lijkt om een keer in gesprek te gaan over digitalisering binnen jouw bedrijf kun je hiernaast je contactgegevens achterlaten.
XSluiten