Groothandel: De dreiging van meer transparantie in de zakelijke markt

Een trend van toenemende transparantie door e-commerce zet zich voort. De komende jaren komt de zakelijke markt in dezelfde situatie als detaillisten nu, met vergelijkbare gevolgen.

De recente ontwrichting van de detailhandel door e-commerce is een voorbode van een vergelijkbare trend in de groothandel. De toenemende transparantie van het productaanbod en de verlaging van de kosten zullen ook in de zakelijke markt in het voordeel uitpakken van volwassen e-commerce spelers. De groothandels zullen nieuwe competenties moeten ontwikkelen en hun positie in de keten moeten heroverwegen. Alleen de groothandels met sterke online kanalen en een betere waardepropositie kunnen een hoge marge behouden.  ​

Groothandel 2017: De dreiging van meer transparantie in de zakelijke markt

Deze trend van toenemende transparantie door e-commerce zet zich voort. De komende jaren komt de zakelijke markt in dezelfde situatie als detaillisten nu, met vergelijkbare gevolgen. De transparantie van het aanbod, ontsloten via internet, zal in het voordeel gaan uitpakken van volwassen e-commerce spelers met sterke online kanalen en betere waardeproposities. Het overige deel van de groothandels komt onder druk te staan en moeten overleven met kleinere marges.

Download whitepaper
Bedankt. We nemen contact met je op.

Interesse?

We zien dat je geïnteresseerd bent in deze markt. Wanneer het je leuk lijkt om een keer in gesprek te gaan over digitalisering binnen jouw bedrijf kun je hiernaast je contactgegevens achterlaten.
XSluiten